pondělí 24. srpna 2020

Koupací den v aquaparku Tatralandia

Na dnešní den máme v plánu výlet do Tatralandie. Každej asi zná nejslavnější slovenskej aquapark. I my tam už v minulosti byli, ale teď je to po dlouhé době, tak se těšíme na všechny ty skluzavky, tobogány, horký bazény a samozřejmě brouzdaliště.

Palma v brouzdališti v Tatralandii

Když chci ráno koupit online vstupenky, ať tam nemusíme stát frontu, nějakou čirou náhodou na mě vybafne 50% sleva, a tak pořizuju lístek za 12 Euro na osobu. Přijíždíme před desátou, a jelikož je to poměrně brzo a hlavně není víkend, tak máme na výběr ještě spoustu neobsazených lehátek. Zaujímáme strategickou polohu ve stínu, v blízkosti tobogánů, dětskýho hřiště a bufetu. Co víc si přát.

A tak využíváme toho, že naši hlídají a jdeme na tobogány. Nikdy jsem nebyla nějakej extra nadšenec, ale kdy se nám zase poštěstí, aby nám někdo pohlídal, a my mohli dělat takovýhle zábavy? Kdo ví. A tak využíváme situace a řádíme v tobogánech víc jak před 10 lety. No co vám budu povídat, je to kopec srandy.

Pohoda na lehátkách

Pak zamíříme taky do brouzdaliště kde je příjemně teplá voda, spousta miniskluzavek, palma, krokodýl, no spousta atrakcí pro děti. Moc si to tam užíváme. Jdeme taky do nějakých teplých vnitřních bazénů, kde si předáváme plovoucí dítě a všem se nám tam líbí. Pak se taky jdeme podívat, jak se ostatní lidi snaží surfovat a řeknu vám, že to je taky pěkná bžunda. Někteří ne úplně sportovně nadaní jedinci tam předvádí veselou show.

S rok a půl starým dítětem v aquaparku Tatralandia

V Tatralandii se dá fakt strávit celej den a stejně ani všechno neprojdete. Nejsem zrovna bazénovej typ a i tak bych to tam všem doporučila. Pak už nadchází čas odchodu a my se ještě jedeme podívat na převrácenej domeček, ztv. Dom hore nohami, kterej je fakt kousíček od aquaparku. Tenhle barák nechal postavit nějakej slovenskej podnikatel, aby vyjádřil svou naštvanost na všechnu byrokracii, která na Slovesku je. No a pak se z toho stala turistická atrakce, kam se můžete za cca 5 Eur na osobu podívat dovnitř, kde je prostě všechno naopak. Nábytek je nalepenej na stropě a všechno vevnitř je prostě převrácený vzhůru nohama.


Převrácenej domek u Tatralandie

Hned vedle tohohle domečku je taky výběh se zvířátkama. Pár koz, ovcí, kachen a já nevím čeho všeho. Domácí zvířectvo mají děti samozřejmě moc rádi, tak to tam ještě taky na chvíli okoukneme a pak už míříme směrem k ubytování. Po cestě ještě zastavujeme v cukrárně Pralinka pro něco dobrýho na zub, no a pak už totálně vyřízení zakotvíme doma. Jsme tak mrtví, že už ani nic nehrajeme a jen se vydáváme do hajan.

Ještě pár skáknutí na domácí trampolíně a šup na kutě

Trasa autem: 23 km jedna cesta
Ubytování: Airbnb Lúčky



Žádné komentáře: