sobota 8. prosince 2018

Muzeum Policie v Praze

Adélka nás právě poctila svou návštěvou v Praze a na její počest se vaří guláš. Fakt se nám povedl, a tak se hezky najíme a vyrážíme za poznáním. Na Slevomatu jsme totiž za pár kaček koupili lístky do Muzea Policie a tak není na co čekat a míříme na Karlov! Popravdě za tu nízkou cenu toho od muzea moc nečekáme, tak uvidíme, jaký to tam bude.

Míříme do Muzea Policie

Muzeum je to fakt velký a potkáváme tam i nějaký děti, kterým se tam myslím bude dost líbit. Je tam toho fakt spousta od historických zbraní, motorek, nářadí, nástrojů, uniforem,... no prostě všech
těch artefaktů, který většinou v muzeích bývají. Co se ale nejvíc líbí mně, že dost věcí je tam takových interaktivních. Jako nejsou to nějaký extra technologie novýho tisíciletí, ale je to fajn. Třeba si tam člověk může vyzkoušet daktyloskopii a na nějakým starým přístroji si prosvítit otisky prstů a zkontrolovat, jestli máte všechny svoje kožní rýhy pohromadě.

Stroj na daktyloskopii

Pak tam je třeba počítač, kde taky v nějakým ne zrovna moderním softwaru můžete skládat podezřelou osobu podle popisu svědka. Takže si vyberete nějakej nos z asi stovky tvarů a velikostí nosů, nějaký oči, pusu, obočí, bradu, prostě všecko co k takovýmu pořádnýmu obličeji patří a sestavíte si tak člověka na míru.

Adéla v zákopu


Co je taky zajímavý, je zkouška toho, jak umíte nakreslit čáru mezi dvě daný čáry v tom případě, když se díváte do zrcadla. Asi to má simulovat couvání se zpětným zrcátkem nebo vlastně bůhví co, hlavní ale je, že se u toho pořádně nasmějeme, protože jak my jsme nešikovní, to svět neviděl.

Ne, nic jsme u toho nepili

Taky se tu člověk dozví dost zajímavých informací a statistik. Mě třeba zaujalo, že každých 6 min se v Česku stane dopravní nehoda. Je tam i celá expozice věnovaná drogám, kde jsou různý mapy, odkud kam se jaká droga nejčastěji pašuje, jak se dělají testy, o jakou drogu jde a jsou tam i nějaký krátky filmy s drogově závislýma lidma, což je taky dost zajímavá součást muzea. No a to je jen hrstka toho, co vše se tam dá najít. Já bych tam ještě bloumala od vitríny k vitríně, ale je fakt, že už jsme dost unavení a je na čase zvednou kotvy.


Na policejní mašině

Míříme teď na Dyzajn Market u Národního divadla. Je to fakt velká akce, kde je spousta stánků s hodně zajímavýma věcma. Všechno je nějaká ruční tvorba, každej kus je originál a všechno je jiný než průměrný věci v obchodech. Adélka si tam kupuje náušnice a já nevím co všechno, ale my zas takoví dyzajnéři a estéti nejsme, tak nás to nechává docela chladnýma. Spíš nám je docela zima a čekáme, až Áďu opustí nákupní horečka a vydáváme se směrem k domovu, kde na nás čeká zbytek guláše a taky bezva hra, kterou jsem od Adélky dostala - Fialové historky. Ta nám vydrží nějakou dobu a pak už uleháme k sladkému spánku.

Večerní dietka










Žádné komentáře: