pondělí 29. července 2019

Procházka po Lenti se zastávkou u rybníků a na rozhledně

Ráno se vydáváme autem až do dalekýho Maďarska. Pro naše ani ne půlroční mimi je to zatím nejdelší cesta autem, ale zvládáme to na jedničku a za necelých 6 hodin se objevujeme v maďarským městečku Lenti.

V maďarské restauraci

Jako první se jdeme ubytovat, máme přes booking.com zarezervovanej apartmán kousek od vyhlášených termálních lázní. Bydlení je to fakt hezký, můžeme jedině doporučit. Pak už se vydáváme
dát si něco k snědku. Z Google map máme nalezenou restauraci Salamon s výborným hodnocením. Samozřejmě jako většina maďarských podniků, ani tento nemá webový stránky, takže nevíme kdy je to otevřený, co mají k jídlu a jdeme v podstatě naslepo.

   
Jídlo z restaurace Salamon v maďarským Lenti

Otevřeno mají, lidí je tam dost a ceny jsou víc než příznivý. Hlavní jídlo i s polívkou můžete pořídit už za 900 forintů, což je kolem 70 Kč. Objednáváme si tedy guláš, palačinky, kuřecí maso s hranolkama a polívku a všechno je moc dobrý. Obsluha je taky příjemná, dokonce ze sebe vysouká i pár slov anglicky či německy, takže i víme, co jsme si objednali, což v Maďarsku není vždy pravidlem.

Mapa procházky po městečku Lenti

Pak už míříme s kočárkem na procházku po okolí. Jdeme dlouho rovnou ulicí až k rybníkům, kde je moc hezký prostředí. Lidi tam rybaří, je tam něco jako kemp a taky rozhledna a občerstvení. A tak se vydáváme celej přírodní areál prozkoumat.

   
Dřevěná rozhledna u rybníků v Lenti

S tou rozhlednou to není až tak slavný, je to spíš takovej vyvýšenej posed. Navíc v okolí jsou poměrně vzrostlý stromy, takže vlastně nikam extra člověk nedohlídne, ale musí se nechat, že je rozhledna čistá, pěkně opečovávaná a není to žádná ztrouchnivělá zřícenina.

Na rozhledně

Pak samozřejmě jdeme udělat kšeft do přilehlýho bufetu, kde si dáváme nějaký pití a nanuka. Pak už míříme zpátky do města, kolem řadových domků, až se dostáváme na náměstíčko s kostelem a velkým nápisem Lenti. Ze svých těl uděláme zbylý písmena a vzniknou z toho Lentilky. 

Lentilky v Maďarsku

Na cestu si dáváme zmrzlinu a pak už míříme zpátky do našeho apartmánu. Zahrajem nějaký deskový hry a pak už jdem spát a nabírat energii na další den.

Trasa autem: 465 km, 5 hod 20 min
Ubytování: Pascirta Apartman v Lenti


Trasa autem z Olomouce do Lenti







Žádné komentáře: