sobota 17. srpna 2019

Chatařskej víkend s kamarádama na Smilově

Celej víkend máme v plánu strávit na chatě. Přijíždíme už v pátek a celý to tam musíme nachystat, jelikož jsme si pozvali pár kamarádů, kteří mají zanedlouho dorazit a strávit tu pěkný chatařský dobrodružství s náma.

Osazenstvo chaty 

Pátek se nese ve znamení hraní deskových her, sezení u táboráku, grilování a popíjení. V sobotu ráno se mimi probudí klasicky v 6 a nám tak začíná den, kdežto zbytek chaty ještě chrní a někteří
mají teprve dorazit. Máme v plánu vyrazit na menší výlet, a tak nezbývá než postupně probudit celou chatu a vyhnat je ven na čerstvej vzduch.

Hraní deskovek na verandě

Z chatové osady Smilov vyrážíme dolů k řece a pak už jdeme celou cestu po vrstevnici údolím říčky Bystřice. Na kočárek to teda není úplně ideální cesta, ale zvládnout se to dá. Naštěstí náš cíl není daleko, máme namířeno do necelých pět kilometrů vzdálené vesnice jménem Hrubá Voda. 

Pyšná teta

Tam už začíná civilizace. Na rozdíl od naší chaty je tu signál, místama dokonce i internet. A taky hlavně hospůdka U Supa, kam míříme hned jak dorazíme. Je to taková místní spíše putyka, kde toho není moc na výběr, a tak dáváme buď gulášovou polívku nebo smaženej sýr, nebo oboje. Není to sice žádná gastronomie, ale jsme rádi, že seženeme aspoň nějaký jídlo. Mohli jsme teda ještě hned vedle do hotelu, ale na to nemáme ani oblečení, ani prachy a hlavně ani náladu.

Pohoda v hospůdce

Kam ale vyrazíme hned poté je Park sportu Hrubá Voda, což je velkej komplex obsahující spoustu aktivit. Je tu třeba bobová dráha, obří trampolíny, lukostřelba, minigolf a v zimě dokonce i sjezdovka s lanovkou. No a taky je tu discgolf, kam máme namířeno my.

U koše na discgolf

Discgolf je hra, kdy máte někde na louce nebo konkrétně tady na sjezdovce, rozmístěný koše, do kterých se snažíte strefit svůj disk. Koše jsou vzdálený klidně přes sto metrů, takže se vám to určitě nepodaří napoprvé, ale vždy házíte dál od místa, kam disk dopadl. Disky jsou podobný létajícím talířům na frisbee, jsou ale určitě těžší a mají jiný letový vlastnosti. Tolik ve zkratce k discgolfu. 

Dohazování disku do koše

My si zahrajeme parádně a pak už je pomalu na čase vrátit se zpátky na chatu. Jdeme stejnou cestou, jelikož moc jiných možností není a přes brody se nám nechce. Na chatě si pak zahrajeme nějaký hry a večer opět děláme oheň a opíkáme špekáčky, maso a všelijaký dobroty a pak už uleháme ke spánku. 

Obžerství u táboráku

Neděle se nese ve znamení úklidu chaty, balení věcí a odjezdu domů. Každej se rozjede do svýho obydlíčka, kdy se my tři svezeme s Martinem a Luckou do Prahy, takže je před náma ještě docela dlouhá cesta. Naštěstí si ji zpříjemníme obědem v restauraci Selská Jizba v příznačně pojmenované obci Obědovice. 

Cestou zpátky do Prahy

Pak už dorážíme do Prahy a tím je náš chatový víkend za náma. Musím zas na příští rok něco vymyslet a zorganizovat, ať se můžeme těšit na další podobnou prima akci.

Trasa pěšky: 10 km, 3 hod

Menší výlet v okolí chaty




Žádné komentáře: