pátek 25. října 2019

Z Podkrkonoší přes Jičín zpátky do Prahy

A je tady poslední den naší mini dovolené v Podkrkonoší. Ráno dostaneme servírovanou snídani v podobě vaječné omelety a pak ještě spoustu pečiva, marmelád, šunky, sýra a takové té klasiky. Taky dostaneme moc dobrou kávu a pak už se můžeme jen naházet věci do auta a opustit tenhle příjemnej penzion.

Tři výletnice

Jelikož nás čeká poměrně dlouhá cesta do Prahy, rozhodneme se si ji nějak zpříjemnit a taky rozpůlit, a tak si vybereme město
Jičín, který poctíme svou návštěvou. Zaparkujeme za rybníkem Kníže u plaveckýho bazénu a odtud míříme alejí s dřevěnýma sochama směrem do centra.

Dřevěné sochy u rybníka

Projdeme si náměstí a taky zamíříme do infocentra, kde si kupuju pohled a taky se ptám, kam by se dalo zajít. Bohužel dost věcí je otevřených od května do září, takže teď v říjnu máme smůlu a spousta expozic a jiných zajímavostí má zavřeno. Takže neuvidíme ani Rumcajsovo muzeum, ale co se dá dělat.

Procházka Jičínem

Tak obejdeme veškerý památky aspoň zvenku a pak zamíříme ještě do zámeckýho parku, kterej má uprostřed fontánku a je fakt hezky udržovanej i takhle na podzim. Park se nám asi líbí ze všeho nejvíc, a tak tam chvíli pobudeme a pak už naše žaludky začínají zet prázdnotou a je na čase vybrat nějakou restauraci k poobědvání.

Společné stolování

Podle recenzí vybereme restauraci Kozlovna, kde vidíme, že se dveře opravdu netrhnou a tak zamíříme do úplně plné hospůdky, kde je poslední místečko snad právě pro nás a objednáváme si denní menu. Vybereme si salát s lososem a kuřecí stehno s bramborovou kaší a oboje je moc dobrý. Ještě je k tomu povedená polívka - kulajda a to vše za přívětivou cenu 115 Kč. Tak už se nedivíme, že je tu neustále plno.

U rybníka Kníže

Po obědě jdeme procházkou k autu, kde naložíme kočár a všechny ostatní věci a taky se tam převlíknu, jelikož hned odtud míříme do Prahy, kde mám přednášku z matiky, tak ať tam vypadám k světu. Praha je trochu zacpaná, ale nakonec vše stihneme a tím je náš třídenní výlet u konce.


Trasa pěšky: 4 km, 1 hod 

Mapa naší procházky městem




Žádné komentáře: